У Франківську 19 учасникам АТО та сім'ї з дітками, хворими на ДЦП, вручили квартири. ФОТО


Сьогодні, 27 вересня, в Івано-Франківській ОДА відбулися чергові вручення квартирних площ за проєктом "Житло воїнам АТО" і ЖБК "Соціум" з 4-5 та 6-7 черги міської Асоціації учасників АТО.

 

За словами Василя Андріїва, заступника голови правління міської асоціації сьогоднішнє вручення вже 13-те за рахунком від часу дії проєкту, передає кореспондент Фіртки.

 

"Вручаємо сьогодні 20 квартир: 10 по проекту "Соціум" і 10 по проекту "Житло для воїнів АТО". Зокрема, сьогодні вручено квартиру сім'ї, у якої двоє діток хворі на ДЦП. Загалом за час дії проєкту - 2,5 роки, вже вручено 172 квартири. Ще 346 людей потребують житла і стоять на квартирній черзі", - каже Андріїв.

 

В Асоціації сподіваються, що до кінця наступного року зможуть забезпечити житлом 300 учасників. Також вже у жовтні та листопаді планують вручити 50 квартир.

 

За проєктом житло воїнам АТО вручено 4 двокімнатні та 5 однокімнатних квартири, а також 1 двокімнатну квартиру сім'ї, у якої п'ятеро дітей і двоє з них хворі на аутизм (ДЦП). За проєктом "Соціум" вручено 10 двокімнатних квартир.

 

До слова, 15 вересня на святкуванні дня Крихівців сім'ї чотирьох бійців у рамках проєкту "Житло воїнам АТО" і ЖБК "Соціум" від Міська Асоціація учасників АТО отримали ключі від нових квартир.

 

Нагадаємо, що проєкт "Житло воїнам АТО" функціонує з липня 2016 року і не фінансується державою. Його реалізовують за ініціативи бійців, які об’єдналися, щоб вирішувати житлові питання самотужки.