Житло для військових: у Франківську ще 18 учасників АТО отримали ключі від квартир


Сьогодні, 11 жовтня, з нагоди Дня захисника України в Івано-Франківську відбулися чергові вручення квартирних площ згідно з проєктом "Житло воїнам АТО" і ЖБК "Соціум" з 2-3 та 4-5 черги міської Асоціації учасників АТО.

 

За словами заступника голови правління міської асоціації воїнів АТО Василя Андріїва, сьогоднішнє вручення вже 14-те за рахунком від часу дії проєкту, передає кореспондент Фіртки.

 

27 вересня за проєктом вручено 20 квартир. Загалом у 2019 році вже вручено 190 квартир, а в листопаді-грудні ще кілька десятків атовців стануть власниками нових квартир.

 

Сьогодні документи від нових помешкань отримали 18 учасників бойових дій: 8 - за проєктом житло воїнам АТО і 10 за проєктом ЖБК "Соціум".

 

За проєктом "Житло воїнам", двокімнатні квартири отримали двоє воїнів, ще шестеро військових отримали ключі від однокімнатних.

 

За проєктом ЖБК "Соціум" вручено 10 квартир різної площі. Зокрема, 8 однокімнатних та 2 двокімнатні.

 

Цього року планують закрити 200 житлових площ. Всього на черзі на житло 640 учасників бойових дій.

 

Нагадаємо, що проєкт "Житло воїнам АТО" функціонує з липня 2016 року і не фінансується державою. Його реалізовують за ініціативи бійців, які об’єдналися, щоб вирішувати житлові питання самотужки.