Топ-5 міст з найдорожчою елітною нерухомістю

Гонконг в 2016 році вперше очолив список локацій з найдорожчою першокласною нерухомістю, свідчить щорічний рейтинг christie’s International Real Estate Luxury.

Тим часом Лондон перемістився на друге місце як з точки зору ціни за квадратний фут, так і за середньою вартістю об’єкта.

 

Попит на елітне житло в британській столиці знизився через рішення про вихід країни з ЄС та зміни оподаткування операцій з нерухомістю. Разом з тим ослаблення курсу фунта підтримало інтерес іноземних інвесторів до цього ринку.

 

На третьому місці опинився Нью-Йорк, у топ-5 також увійшли Лос-Анджелес і Сінгапур.

 

Як зазначає christie’s International Real Estate, в минулому році в Гонконзі пройшли чотири угоди з нерухомістю дорожче за $100 млн, причому одна з них встановила новий рекорд для всього регіону – $270 млн.

 

У 2017 році Гонконг, швидше за все, збереже першість завдяки черговому рекорду: засновник компанії Biel Crystal Manufactory Юн Кін-ман (Yeung Kin-man) заплатив $361 млн за два будинки на сусідніх ділянках на піку Вікторія, щоб побудувати розкішний особняк. Biel Crystal Manufactory випускає екрани для двох третин iPhone.

 

За матеріалами Інтерфакс-Україна