Топ-5 найдорожчих будинків в Україні

У класичній економічній теорії ціна товару - це його собівартість плюс прибуток. У сучасній - товар коштує стільки, скільки за нього готові заплатити. А якщо готові платити багато, значить справи в економіці йдуть зовсім не погано. Правда, ріелтори говорять, що продавці часто завищують ціну - чи то від бажання заробити більше, чи то з огляду на майбутній торг. Але як би там не було - ціни на нерухомість - це завжди індикатор: чим вони вищі, тим краща ситуація в економіці в цілому.

Скласти рейтинг ТОП-5 елітних "будиночків" допомогла безкоштовна дошка оголошень OBYAVA.ua, де зібрано майже 60 000 оголошень про продаж / купівлю / оренду квартир і майже 15 000 - приватних будинків, пише Gazeta.ua.

  

5 місце

У число п'яти найдорожчих будинків потрапив тільки один - не з Києва або Київської області. Мова йде про Одесу. Тут в закритому кооперативі пропонується елітний особняк за 107,4 млн грн. Два поверхи (4 рівня) і 12 соток землі, 900 квадратних метрів, басейн, сауна і море поруч. Море лякати не повинно - будинок стоїть на 53 сваях. Довжина кожної - понад 15 м. Будинок в Одесі продають за 4 мільйони доларів.

 

Автор: obyava.ua

 

4 місце

Будинок в самому серці Києва - на Печерську біля Дніпра і Меморіального комплексу Другої світової війни. За одне тільки розташування можна просити 120,6 млн грн. За ці гроші новий власник отримає 3-поверховий 6-річний будинок на 720 квадратних метрів. Басейн і сауна теж в наявності. Відсутність моря компенсується плодоносним садом і безпосереднім сусідством з Ботанічним садом. Будинок на Печерську в Києві продають за 4,5 мільйона доларів.

 

Автор: obyava.ua

Дом на Печерске в Киеве продают за 4,5 миллиона долларов

 

3 місце

Конче-Заспа - 127,5 млн грн. Технічно - це Київ. А саме - окраїна Голосіївського району столиці. Але по факту - це окреме містечко, в якому розташовані елітні будинки. Це історична місцевість розташована в лісопарковій місцевості уздовж правого берега Дніпра і давно має славу найпрестижнішого району з точки зору нерухомості. Тому ціна на будинки - відповідна. тКрім безпосередньо самого котеджу на 1000 квадратних метрів (знову ж таки: басейн, сауна, всі меблі і т.д.) варто відзначити територію навколо. 70 соток після роботи ландшафтного дизайнера нічим не поступаються ботанічному саду з попереднього місця рейтингу. Будинок в Конче-Заспі під Києвом продають за 4,8 мільйона доларів.

 

Автор: obyava.ua

 

2 місце

Село Іванковичі - на півдорозі від Києва до Василькова. Тут продається другий за вартістю будинок. Власне, слово "будинок" тут недоречно. Адже на продаж за 177,5 млн грн виставлений цілий палацовий комплекс: сам будинок площею 4000 квадратних метрів, крита галерея, що з'єднує його зі спортивним комплексом та басейном. Господарські будівлі, кожна з яких могла б бути окремим елітним помешканням за межами цієї резиденції. І все це в оточенні лісу і на березі озера. Будинок в селі Іванковичі під Києвом продають за 6,7 мільйона доларів. 

 Автор: obyava.ua

 

 

1 місце

Попередній лот мав усі підстави бути дорогим, якби не унікальний будинок в Конче-Заспі - на території котеджного містечка "Дніпровська хвиля". Вартість - 207, 2 млн грн. Він не найбільший - 900 квадратних метрів. Він не схожий на замок - всього 1 поверх. А в описі навіть немає обов'язкової для "конкурентів" сауни. Замість цього - це справжній палац з авторським дизайном, SPA комплексом, доглянутою територією в 100 квадратних метрів і 17-метровим причалом.

Автор: obyava.ua