Суд зобов’язав міськраду повернути “Гаразду” майже два мільйони за ділянку біля озера


Господарський суд Івано-Франківської області зобов’язав міську раду Івано-Франківська виплатити ТОВ “Розважально-відпочинковий центр “Гаразд” майже два мільйони гривень.

 

Підприємство довело у суді, що саме стільки заплатило орендної плати, але міськрада перешкоджає у користуванні ділянкою за цільовим призначенням, пише Курс.

 

ТОВ “Розважально-відпочинковий центр “Гаразд” підприємця Костянтина Бородайка звернулось до суду із позовною заявою до Івано-Франківської міської ради про стягнення орендної плати в сумі 1 843 569 грн.

 

Йдеться про ділянку біля міського озера площею 4 га зі сторони вул. Романа Гурика, на якій минулого року міська рада дозволила збудувати капличку та встановити хрести.

 

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що земельна ділянка, яка була передана позивачу в оренду у 2011 році, не відповідала умовам договору, а відповідач постійно перешкоджав орендарю користуватися земельною ділянкою за цільовим призначенням. Однак міська рада досі отримує орендну плату.

 

Представник міськради проти позову заперечив та переконував, що жодних перешкод в освоєнні цієї земельної ділянки та розміщення на ній розважально-відпочинкового центру з боку відповідача по справі не чиняться.

 

Але суд став на бік позивача.

 

Першим фактом перешкоджання суд вважаєтак званий «мораторій на забудову довкола міського озера», який міська рада запровадила 15 лютого 2018 року. У переліку адрес, на які поширювався мораторій, є й ділянка, орендована ТОВ «РВЦ «Гаразд».

 

Також позивач надав суду публікації у ЗМІ про те, як 27 грудня минулого року міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків разом із депутатами міськради та Муніципальною вартою встановили намет, щоб не допустити до ділянки працівників підприємства.

 

Того ж дня виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради прийняв рішення надати дозвіл Управлінню Івано-Франківської єпархії Української православної церкви Київського патріархату на будівництво каплички на земельній ділянці площею 4 га, а після того священники з мером і депутатами освятили на спірній ділянці перший хрест.

 

Згодом на спірній ділянці встановили 15 хрестів та збудували капличку, яку освятили 7 квітня, на Благовіщення.

 

Суд задовольнив позов ТОВ «РВЦ «Гаразд» та зобов’язав Івано-Франківську міську раду повернути 1 843 569 сплаченої орендної плати.

 

На рішення може бути подана апеляційна скарга протягом 20 днів.