Міськрада погодилася на мирову з "Гаразд Україна" щодо скандальної ділянки біля озера


Згідно із мировою угодою, частина ділянки — майже 1,18 га, залишається за містом. Її закріплять за КП "Міський центр розвитку міста та рекреації".

 

Також документом передбачається анулювання претензії "Гаразд України" на стягнення 1 млн 800 тис. грн з міськради, пише Фіртка.

 

"Ми маємо 13 судів і чотири кримінальних справи. Я вважаю, що частково ми вистояли. Це не просте питання, але його потрібно розв’язувати. Частину землі ми відстояли, а далі буде далі", - сказав міський голова Руслан Марцінків.

 

Проте не для всіх обранців це є перемогою. Депутат Адріан Волгін вважає такий крок — капітуляцією.

 

"Зараз нам пропонують підписати мирову. Це свого роду капітуляція за нашу рекреаційну зону. Ми не знаємо, як вона буде виглядати візуально. Комісія не підтримала це рішення. Рекреаційну зону знищують остаточно і мені шкода", - вважає Адріан Волгін.

 

"Ми за кошти з міського бюджету будемо створювати соціальні об'єкти для забудівника", - додав Віталій Мерінов.

 

Йдеться про ділянку біля міського озера площею 4 га, на якій минулого року міська рада дозволила збудувати капличку та встановити хрести.

 

Земля перебуває в оренді товариства з обмеженою відповідальністю «Розважально-відпочинковий центр «Гаразд».

 

На сесії міської ради розглядатимуть надання згоди ТзОВ «Розважально-відпочинковий центр «Гаразд» на поділ земельної ділянки на дві земельні ділянки площами: 2,8244 га та 1,1766 га.

 

Крім того, за згодою двох сторін буде розірвано попередній договір і укладено новий — ТзОВ  «Розважально-відпочинковий центр  «Гаразд» орендуватиме наступні 12 років ділянку площею 2,8244 га. 

 

Меншу ділянку передадуть в постійне користування комунальному підприємству «Центр розвитку міста та рекреації» для створення міського парку.

 

Так, тільки 24 депутати підтримали підписання мирової угоди, але цього вистачило для прийняття рішення.