Суд дозволив продовжити будівництво на Мазепи, 144

Окружний адмінсуд Івано-Франківської області скасував припис про зупинку будівництва у справі скандального будівництва на Мазепи, 144. Таке рішення колегія прийняла 23 березня.

В своїй позивній вимозі ГО «Товариство сприяння обороні України» заявило, що Держархбудінспекція видавши припис про припинення будівельних робіт, порушила його права.

За словами адвокатів, недопущення забудівником представників ДАБІ на об’єкт будівництва, не є причиною для видання такого припису, а тягне за собою штрафні санкції.

Представник інспекції пояснив, що припис про припинення будівельних робіт складається за наявності виявлених порушень. Недопуск інспектора на будівництво розцінили, як підставу для його складання.

В свою чергу позивач заявив, що припис складається виключно на підставі порушень ведення будівництва.

Суд погодився з цією позицією.

Тож позивні вимоги задовільнили частково – припис про припинення будівельних робіт визнали незаконним. А вимоги про відшкодування судового збору за кошти відповідача не задовольнили.

Нагадаємо, замовник будівництва ГО «Товариство сприяння обороні України» не встигло до пуття завершити першу скандальну забудову на Мазепи, 144, як взялося зразу будувати другий об’єкт на території біля міського озера в Івано-Франківську.

На даний момент практично завершене будівництво 11-ти поверхового будинку. Генеральний підрядник - фірма «Прикарпаття і К». Даний будинок забудівник позиціонує як «спортивно-готельний комплекс». Продають тут «апартаменти спортивно-готельного типу», яких в наявності залишилося всього 10.

Але, по-факту, даний будинок є об’єктом багатоквартирної житлової забудови. Цільове призначення земельної ділянки, на якій збудований комплекс – будівництво та обслуговування інших будівель громадської забудови. Отже будувати житлові будинки на ній заборонено. Проте фірма «Прикарпаття і К» вихід знайшла швидко – житловий будинок став спортивно-готельним комплексом, а квартири – апартаментами.

Дозвіл на будівництво видавався ще в 2007р. вже неіснуючою інспекцією в Івано-Франківську.

Недавно на сусідній ділянці почали рити другий котлован для будівництва. Але ні держархбудінспекція, ні департамент архітектури жодні документи для цього будівництва не видавали та не реєстрували.

Більше того, представників держархбудінспекції так ніхто і не пустив на територію майбутнього будівництва. Генпідрядником знову виступає будівельна компанія «Прикарпаття і К», яка навіть встигла успішно продати частину приміщень в будівлі, яку ще й не почала будувати.

Команда Побудовано в Івано-Франківську продовжить слідкувати за ситуацією.