Сучасна польська квартира з бетонним оформленням

Бетон в цій квартирі в поєднанні з оригінальними формами і освітленням створює майже футуристичну атмосферу.

 

Квартира, проект якої представила варшавська дизайнерська студія 81.waw.pl, нагадує футуристичний інтер'єр. У ньому переважають прості форми, а лейтмотив оформлення - будівельний бетон. У центральній частині квартири розміщений бетонний куб, в якому є технічна кімната, ванна кімната і біотуалет. Навколо бетонного куба розташовані інші кімнати, в першу чергу вітальня з кухнею.

 

 

 

Вітальня з кухнею розташовані в єдиному відкритому просторі з характерним горизонтальним поділом об'ємів. Завдяки цьому приміщення оптично видовжене. Житлова кімната світла, що додатково підкреслюється білими меблями, - описує Анна Пашковська-Грудзінь, архітектор зі студії 81.waw.pl. Овальна форма грає важливу роль в розташуванні, особливо між секцією кухні і вітальні. Вони порушують кубістську естетику.

 

 

 

Бетоном оформлена і спальня, продовжуючи суворий дизайн інтер'єру. Особливо цікава бетонна стіна за ліжком. Тут же і круглі форми білих елементів, характерних для цього проекту. Вони також з'являються на шафах і в лініях світлодіодів, які є основним освітленням, що проходить через всю квартиру, включаючи коридор. Світло відмінно підкреслює бетонний куб.

 

 

 

Ванна кімната була повністю оброблена мінеральної штукатуркою, що імітує бетон, за якою приховані шафи. Щоб освітити інтер'єр, відповідний концепції дизайну, зробили яскраву підлогу, який йде до стіни за ванною. Білий умивальник, туалет та інші санітарні елементи були включені в сірий простір, який додатково підкреслюється великим дзеркалом.

 

 

 

У ванній для гостей в душі використовувалася мозаїка, що імітує краплі дощу. Бетонна стіна також з'являється послідовно, а санітарні елементи залишаються білого кольору. Більш яскраві кольорові акценти з'являються тільки в дитячих кімнатах. Основним елементом декору, що привертає увагу, є шафи, які були створені в результаті ігрових форм - деякі з них закриті, інші явлені у відкритому вигляді. Як і у всій квартирі, в дитячих домінують мінімалізм, простота і куби.