Дивовижний зал математики в Лондонському музею науки від Zaha Hadid Architects

У лондонському музеї математики London Science Museum існує зал математики, спроектована бюро Захи Хадід (Zaha Hadid Architects).

 

Архітектурна фірма Zaha Hadid Architects завершила нову галерею математики для лондонського музею науки, яка змодельована за формою аеродинамічної труби для літака 1920-х років. Центральний об'єкт нового залу - літак Gugnunc 1929 року, який свого часу став проривом в аеродинаміці.

 

 

 

Нова форма крила експериментальної моделі літака підвищила безпеку польоту і вплинула на подальший розвиток цивільної авіації. Концепція залу від Zaha Hadid вибудувана навколо підвішеного під стелею літака Gugnunc тисяча дев'ятсот двадцять дев'ять Handley Page - це натхнення для дизайну галереї. Літак оточений тривимірними структурами, що утворюють навіс з величезними завитками, що імітують завихрення повітря навколо літака.

 

 

 

Напівпрозорі хвилясті форми висвітлені фіолетовим світлом, нагадуючи повітряний потік. Галерея була створена для розміщення понад 100 об'єктів з колекції музею, науки, техніки і математики. Ці об'єкти показують, як математика впливає на світ, від торгівлі до подорожей і архітектурних форм.

 

Фото: Jodie Kingsett