Старт проєкту "Велике будівництво": на Прикарпатті розповіли, де будуватимуть школи, садки і стадіони


З 1 березня в Україні стартував проєкт "Велике будівництво". Сьогодні на щотижневій апаратній нараді говорили про реалізацію цієї програми на території Івано-Франківської області.

 

Як розповіла керівник управління капітального будівництва в Івано-Франківській області Галина Магулій,  на Прикарпатті до "Великого будівництва" увійшли: 5 шкіл (Городенківська ЗОШ 2 - 12,2 мільйони, Яремчанська ЗОШ 1 - 36,2 мільйони, Брошнів-Осадський ліцей - 22,5 , Земленецький МВК - 7,5 мільйона, Гаврилівський ліцей- 11), передає кореспондент Фіртки.

 

До переліку входять п'ять дитячих садків ("Сонечко" у смт Богородчани - 8,8, село Пороги, реконструкція будинку культури під садок- 16,6, село Гринівці - 13,3 мільйони, Верхнів Ясенів -13,7 млн, село Марківці, - 5,9 (добудова дошкільної групи).

 

А також  5 стадіонів - стадіон імені Гемби в Івано-Франківську - 34,1 млн, у Брошнів -Осаді - 44,8, Черніїв - 1,7 мільйонів, модульний спортивний зал у селі Королівка - 9,2 та ще один спортивний обєкт у Брошнів Осаді).

 

Також йдеться про добудову дев'яти приймальних відділень.

 

Всі об'єкти будуть фінансуватися з державного фонду регіонального розвитку. Йде мова про співфінансування, де місцева влада має дати тільки 10%.

 

Т. в. о голови ІФ ОДА Віталій Федорів наголосив, що в області є багато об'єктів-довгобудів. Він дав завдання скласти перелік таких об'єктів, у які вже вклали понад 100 тисяч доларів (у відповідному еквіваленті), щоб вирішувати, що робити з ними.

 

"Всі добре знають про ці довгобуди. Ми маємо мати бачення, що з ними робити далі. Не можна, щоб у них вклали такі колосальні кошти, а будівлі стояли та розсипалися. Може краще розібрати та продати цеглу, ніж вони мають пропасти", - наголосив Віталій Федорів.

 

Нагадаємо, проєкт "Велике Будівництво", ініційований Президентом Володимиром Зеленським передбачає будівництво в 2020 році 100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів по всій країні.