«Велике будівництво» Зеленського: урядова програма чи медійна кампанія? ВІДЕО


Все більше у повідомленнях президента Володимира Зеленського та депутатів від «Слуги народу» можна побачити згадок про програму «Велике будівництво». Але що це за програма?

 

Пошук в інтернетній мережі видає лише інтерактивну карту, сторінку проєкту в інтернеті, фейсбуці, де загальними фразами оголошені наміри побудувати сотні шкіл, лікарень, дитячих садочків, спортивних комплексів, тисячі кілометрів доріг у 2020 році, пише Радіо Свобода.

 

Втім, жодного урядового документа, який би містив перелік об’єктів, умови участі в конкурсі цієї програми, умови відбору і бодай якісь критерії – немає.

 

Це підтверджує в інтерв’ю Радіо Свобода міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

 

«Для звичайних людей, для звичайних громадян не важливо, як бюрократично воно оформлено, чи йде в урядових чи інших документах, для людей важливий результат. Важливо, щоб будувалися нові об’єкти, нові школи, стадіони, садочки, щоб дороги, по яким ми їздимо кожного дня, були кращими, були європейського рівня», - зазначає міністр.

 

Також Олексій Чернишов каже, що був процес відбору до програми об’єктів, яким керували на місцях.

 

«Кожна обласна державна адміністрація зробила критеріальний аналіз об’єктів, запропонувала, зробила конкурс цих об’єктів і визначила по програмі 5-5-5: пять шкіл, пять садочків і 5 об’єктів спортивної інфраструктури, котрі вони вважають, по-перше, можливо реалізувати у 2020 році, по-друге, мають соціальне значення для людей», – пояснює він.

 

Детальніше у відео:

 

 

Довідка від Побудовано: На Прикарпатті до програми президента України «Велике будівництво» обласна внесла п'ять шкіл, п'ять садочків та п'ять спортивних закладів.

Зокрема, у рамках національної програми «Велике будівництво» буде проведено капітальний ремонт Городенківської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, реконструкцію із добудовою Яремчанської ЗОШ № 1 І-ІІІ ст., капітальний ремонт Брошнів-Осадського ліцею, Замулинецького НВК «ЗОШ I-ІІI ст. – ДНЗ» та Гаврилівського ліцею.

Також реконструкцію проведуть у дитячому садочку «Сонечко» в селищі Богородчани, дошкільних закладах у с. Пороги Богородчанського району, с. Гринівцях Тлумацького району, будівництво садочка у с. Верхній Ясенів Верховинського району та добудову приміщення для групи у садочку у с. Марківка Коломийського району.

Розбудовуватимуть в області та об’єкти спортивної сфери, а саме, капітально відремонтують спорткомплекс ім. А. П. Гемби в Івано-Франківську, побудують спортивний комплекс у селищі Брошнів-Осада, проведуть реконструкцію футбольного поля у с. Черніїв Тисменицького району, спорудять модульний спортивний зал у селi Королiвка Коломийського району та капітально відремонтують стадіон у Брошнів-Осаді.