Стало відомо, як отримати субсидію за наявної заборгованості за комуналку


Міністерство соціальної політики України повідомило, що українці, які накопичили борги за житлово-комунальні послуги, можуть отримати субсидію, але за визначених обставин.

 

Порядок призначення житлових субсидій затверджено постановою Кабінету Міністрів України №848, про це Мінсоцполітики повідомило у Facebook.

 

У повідомленні зазначається, що житлова субсидія не призначається в разі отримання структурним підрозділом з питань соціального захисту населення від підприємств – надавачів послуг інформації про наявність простроченої понад місяць (на дату надання такої інформації) заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн) на день звернення за призначенням житлової субсидії.


У Мінсоцполітики зауважили, що житлова субсидія у випадку наявної заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг призначається з початку опалювального сезону за умови документального підтвердження сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, або оскарження заборгованості в судовому порядку.

 

Водночас Положенням передбачено, що за наявності заборгованості житлову субсидію може бути призначено на підставі рішення районної, районної у Києві державної адміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (в разі її утворення) ради або комісії, яка ними утворюється з урахуванням конкретних обставин, що склалися.