Спростили процедуру отримання документів на садові будинки

Мінрегіон спрощує процедуру отримання будівельного паспорту на садибну забудову – скасовує обов’язкове завірення в установленому порядку копій документів на землю.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України планує внести зміни до Порядку видачі будівельного паспорту забудови земельної ділянки, а саме – скасувати процедуру завірення в установленому порядку копій документів на землю для отримання будівельного паспорту на індивідуальні житлові, дачні та садові будинки.

 

 

Зокрема, заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе зазначив, що сьогодні для отримання будівельного паспорту на об’єкт власники садибних земельних ділянок повинні підготувати пакет відповідних документів, у тому числі, надати завірену в установленому порядку копію прав на володіння або користування земельною ділянкою чи договору суперфіції.

 

«Це проста формальність, проте для людей це – додатковий час і біганини до нотаріусів, додаткова процедура, і що не менш важливо, гроші, які можна витратити на щось більш необхідне для майбутнього житла. Тому ми пропонуємо оптимізувати процес оформлення будпаспорту для громадян і скасувати цю процедуру», – додав він. Відповідні зміни планується внести до наказу Мінрегіону №103 від 05.05.2011 «Про затвердження Порядку видачі будівельного паспорта забудови земельної ділянки».

 

Джерело