Що варто знати, орендуючи квартиру на довготривалий термін чи подобово у Івано-Франківську


Перше, що треба розуміти - більшість пропозицій на ринку оренди квартир на довготривалий термін є від агенцій нерухомості чи агентів,які будуть чекати на свою комісію 50-100% від вартості оренди квартир.

 

Зразу виникає питання: "Чи можливо знайти квартиру у Івано-Франківську самому?"

 

Так, але варто розуміти, що це займе багато часу,бо потрібно буде кожного дня відстежувати "свіжі" оголошення на самих популярних ресурсах, дзвонити та їздити дивитися, також не будемо забувати, що не одні шукаємо хорошу квартиру бажано з доступною ціною, тому очікувати швидких результатів в перші дні не варто, бо зайняти це може не один день.

 

Звичайно, є щасливчики, яким вдається натрапити на власника квартири та домовитися з ним, але тут потрібно розуміти, що ціни на ринку нерухомості всі знають, тому якщо знайшли чудову квартиру з ще кращою ціною на неї, не варто відносити себе до категорії "lucky", не оглянувши та перевіривши всі пункти.

 

А їх наспраді багато,тому розглянемо основні. Перше: якщо шукаєте квартиру в оренду вивчіть ціни на ринку, хоча б поверхнево, дешева квартира з хорошими умовами має насторожити, особливо якщо пошук відбувається на західній Україні, а оголошення написано на російській мові (бо такі рідко подаються).

 

Другим пунктом потрібно перевірити дату реєстрації на сайті, часто "свіжі" акаунти - це аферисти, бо їх постійно блокують, тому вони створюють нові без проблем. Третім пунктом, якщо в телефонній розмові повідомляють, що не мають можливості показати квартиру, бо зараз знаходяться в іншому місті (часто це Київ), але готові отримати завдаток. НІКОЛИ не відправляйте завдаток,якщо:

 

⦁ Вам не запропонували переглянути квартиру

 

⦁ Не зустрілися та не перевірили документи власності на квартиру

 

⦁ Не заключили договір, де будуть вказані реальні дані власника

 

Тут робиться ставка на те, що побачивши гарну квартиру ЛИШЕ на фото з чудовою ціною (яка часто є заниженою від ринкової) люди будуть готові на все, щоб вона була їхньою, але щоб не бути розчарованим та не лишитися без грошей, найкраще набратися терпіння і не переводити кошти без ніяких гарантій.

 

Також не варто користуватися "інфо-послугами" за 300-500 грн, тобто Вам надають список квартир для довготривалої оренди пропонуючи прийти в офіс для заключення доровору і його оплати на місці. Ви не будете мати ніяких гарантій того, що в списку будуть вказані підходящі варіанти квартири для Вас, чи що вони будуть актуальні на той момент часу, бо давайте не забувати,що велика кількість людей знаходиться у пошуку житла.

 

Подобова оренда квартири

Орендуючи подобово квартиру переважно договір ніхто не складає, тому рекомендую перевіряти по інших параментрах:

 

 

Як давно зареєстрований акаунт на сайті;

Додатковою гарантією будуть спец-відмітки на фото "перевірена квартира" та "надійний продавець";

Чи є квартира на інших сайтах та перегляньте відгуки про неї; 

Якщо власник має власний сайт-це також підтвержує його надійність та професіоналізм у веденні даної категорій бізнесу.

 

 

 

З інфографіки подобової оренди квартир бачимо,що близько 34% гостей, бронюючи квартиру, не заїзджають по різних причинах. Тому варто з розумінням ставитися до таких ситуацій,коли Вас просять внести предоплату наперед, АЛЕ вона не має бути більшою за ціну однієї доби.

 

Особливо це стосується вечірніх поселень,де гість може затриматися у дорозі або відмінити чи не вийти на зв"язок у останній момент, що приведе до фінансових збитків. Таким чином власник зведе до мінімуму свої ризики та буде впевненим, що гості будуть у домовлений день.

 

Джерело: https://www.podobovo-ivano-frankivsk.com/nomera/