Руслан Марцінків: Ще один міст у Пасічну – це не примха, а необхідність

Новий міст у Пасічну – проект безпрецедентний для Івано-Франківська.

Оскільки це об'єкт 5-го рівня складності, проектування проходило в три етапи, кожен з яких потребував експертизи та відповідних висновків.

 

Крім того, потрібно було затвердження документації і на обласному рівні. Як тільки місто отримало погодження від голови ОДА, розпочали 3-у чергу будівництва нового мосту.

 

7 липня замовник робіт – управління капітального будівництва МВК – оголосило тендер на будівництво мосту через річку Бистрицю Солотвинську в районі вул. Хіміків-Надрічна. Свої пропозиції фірми-будівельники зможуть подати до 7 серпня. Усі заявки замовник розгляне на відповідність технічним нормам.

 

У результаті, протокол та список учасників оприлюднять в системі електронних закупівель «ProZorro». Початок аукціону запланували на 12 вересня. Тоді й визначиться переможець торгів, з яким замовник укладе договір на будівництво. Мінімальна кількість учасників аукціону – двоє.

 

«Нарешті ми підійшли до реалізації цього амбітного проекту. Ще один міст у Пасічну – це не примха, а необхідність. Зрозуміло, що замало збудувати лише міст, треба значно покращити і прилеглу інфраструктуру, забезпечити дорожні розв’язки. Впевнений, що разом з командою здійснимо цей план. Будемо намагатись залучати і міські, і обласні, і державні кошти», - зазначив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

 

Насправді, в України небагато компаній, які можуть взятись за такий проект і виконати його якісно, тому чекають і на пропозиції від іноземців. Загальна довжина мосту становитиме 324 метри, ширина - 14 м, а довжина шляхопроводу на Надрічній (з розгалуженнями в два напрямки) – майже 50 м.

 

Будівництво поділили на три етапи. Розпочнуть з самого мосту. Зупинились на сталево-бетонній конструкції. Вона дешевша віл моноліту, але мінімальний термін експлуатації - 80 років, що набагато довше, ніж збірних конструкцій.

 

Проект реалізують на землях комунальної власності, тому він не передбачає додаткових витрат на викуп ділянок. Цього року з міського бюджету на це будівництво виділили 50 млн. грн.