Руслан Марцінків доручив розробити новий генплан Франківська до кінця року

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків доручив розпочати роботу з уточнення положень чинного генарального плану міста з подальшим його затвердження.

"Я завжди наголошував на тому, що всі процеси в місті мають бути правильними та прозорими, саме тому міська рада вперше (наголошую ВПЕРШЕ) дотрималася всіх процедур і букви закону, демонструючи детальний план території (ДПТ) нового житлового мікрорайону Івано-Франківська з побутовою та відпочинковою інфраструктурою, який буде збудований не на місці зеленої чи рекреаційної зони, а на місці занедбаного промислового району" - говорить міський голова.

За словами Марцінківа, це лише початок. Наступний крок – уточнення положення чинного та прийняття найважливішого документу у сфері містобудування – генерального плану міста, який чітко визначить межі географічного, соціального та екологічного простору міста.

"Я дав відповідні розпорядження згідно яких до кінця 2016 року має бути розроблена відповідна документація із залученням думки громади. Зрозуміло, що в умовах тотальної корупції дане рішення викличе супротив в різних колах, але ми зробимо все аби містобудівна діяльність нашого міста регулювалася правовими документами", - пояснює міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.