Простота із загадковою геометрією: у Кореї звели будинок, який вражає формою


У місті Чеджу, що у Південній Кореї, створили неймовірний приватний будинок. Його прості форми утворюють складну фігуру, а інтер'єр та види нікого не залишать байдужим.

 

Автором проєкту є компанія Moon Hoon. Дизайнерам та архітекторам довелося попрацювати над тим, щоб дім був стійким до місцевої примхливої погоди.

 

Чеджу – це острів, який є своєрідною екзотикою для корейців. Місцева погода та рослинність нагадує їм тропіки. Це місце раніше стало домом для багатьох вигнанців материка. Приватність – одна з основних ідей архітекторів, тому дім трішки схожий на бункер, який вкопався в землю.

 

 

Завдяки блокам, які стоять один на одному, архітекторам попри масивність конструкції вдалося створити неймовірний ефект левітації. Вогні додають будинку затишку / Фото Archdaily Скромний невисокий криволінійний дах став шаною традиційним будинкам Чеджу.

 

Великі тераси – одна з головних переваг будинку / Фото Archdaily "Обертання" блоків дозволило створити декілька просторів: тераси, веранди та балкони, які можна використати під будь-які потреби.

 

Панорамні вікна додають світла та дарують чудові види / Фото Archdaily Цей дім – чудовий приклад якісних архітектурних рішень, коли бажання клієнта та погодні умови змушують "думати поза коробкою" та ставати інноватором.

 

 

House.24tv.ua