Продовження океану: в Іспанії побудували "нескінченний" будинок. ФОТО


В іспанському місті Кадіс, що на березі Атлантичного океану, архітектор побудував будинок, який символізує нескінченність океану. Частину будинку розташована в кам'яній скелі.

 

Місто Кадіс розташоване на півдні Іспанії, неподалік Гібралтару, місці де всі кораблі з Середземного моря виходили в Атлантичний океан, пише Archdaily.

 

Саме в такому місці звели будинок. За задумом, він повинен бути схожим на пристань, яка звернена до моря. Сама споруда зовні схожа на подіум, увінчаний горизонтальною площиною.

 


Будинок розташований на півдні Іспанії / фото: Archdaily

 

Тут мешканці повинні відчути окреслену океаном лінію горизонту. Дах є гармонійним продовження скелі, а велика вільна площа на даху здається нескінченною та виходить в таке ж нескінченне море.

 


Єдина повноцінна зовнішня стіна будинку звернена до моря / фото: Archdaily

 

Щоб зробити такий плаский дах, архітектору довелось звести коробку з 20-метровою фронтовою стіною. Будинок має два поверхи, частина з яких в суцільній скелі. Саме тому повноцінною зовнішньою стіною є лише одна.

 

Вхід у будинок теж незвичний. Зайти всередину можна через своєрідну "траншею" у вигляді сходів, які розташовані на даху.

 

сайт 24