Приватна фірма орендувала на 50 років частину території комунального підприємства під сонячну електростанцію

Товариство з обмеженою відповідальністю «Скайфол Енерджі» отримало в оренду до 2065 року частину земельної ділянки комунального підприємства «Івано-Франківськводоекотехпром», для облаштування сонячної електростанції.

Відповідне рішенні було прийняте 20 січня, під час другого пленарного засідання сесії міської ради.

 

Місцеві депутати затвердити приватній фірмі технічну документацію із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), на яку поширюється право земельного сервітуту, площею 0, 98 га, на вулиці Ботанічній, 2.

 

Згідно рішення, ділянку передали ТОВ «Скайфол Енерджі» у сервітутне користування терміном на 49 років, для експлуатації та обслуговування електростанції з використанням енергії сонця за рахунок частини земельної ділянки, що перебуває в постійному користуванні КП «Івано-Франківськводоекотехпром».

 

 Земельна ділянка, частина якої була передана у користування ТОВ «Скайфол Енерджі»

 

Крім цього, для фірми встановлено плату за користування земельним сервітутом в розмірі 1% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, а з 1 січня 2018р.  - в розмірі 3 %.

 

У грудні 2016 року, Департамент містобудування, архітектури і культурної спадщини видав ТОВ «Скайфол Енерджі» містобудівні умови та обмеження на зведення дахової сонячної електростанції потужністю 22,79 кВт за адресою Ботанічна, 2.

 

 

Як писало Побудовно, раніше ця ж фірма орендувала частину даху адміністративної будівлі по вулиці Галицькій, 22, для облаштування сонячної електростанції.

 

У грудні минулого року фірма отримала містобудівні умови та обмеження на спорудження за цієї адресою дахової сонячної електростанції потужністю 60,685 кВт.

 

Згодом, на замовлення ТОВ «Скайфол Енерджі», компанія «Екотехнік Україна Груп» в становила на даху будівлі сонячні панелі. Загалом, на цьому об’єкті, прогнозований річний обсяг виробітку електроенергії, яку планують реалізовувати по «зеленому» тарифу, складає 62 300 кВт*год/рік.

 

 

Довідково: 

За даними аналітичної платформи «YouControl», товариство з обмеженою відповідальністю «Скайфол Енерджі» було засноване у 2013 році. Спочатку підприємство здійснювало оптову торгівлю іншими товарами господарського призначення.

А у вересні 2016 року змінило вид діяльності на виробництво електроенергії. Розмір статутного капіталу становить 2 500 000 грн. Керівник підприємства - Іванюк Андрій Михайлович.