ОСББ зможуть купити газ на зиму за низькою ціною


Ми писали раніше, що Нафтогаз запустив нову програму «Газовий запас», яка дає можливість до 25 вересня придбати газ за низькою літньою ціною і використати його протягом опалювального сезону.

 

Тепер НАК «Нафтогаз України» запустив цю програму і для ОСББ з власними котельнями та інших виробників теплової енергії, повідомляє прес-служба Нафтогазу.

 

«Відтепер купити газ на зиму за фіксованою ціною можуть ОСББ з власними котельнями та інші тепловиробники. Це дозволить їм нівелювати очікуване ринком зростання цін на газ та захистити своїх клієнтів, які мешкають у багатоквартирних будинках, від підняття тарифів на тепло», – сказав керівник інтегрованого газового бізнесу Нафтогазу Андрій Фаворов.

 

Скористатися пропозицією зможуть тепловиробники, які не мають боргів за спожитий газ. Для цього їм необхідно звернутися в Нафтогаз, підписати угоду та здійснити 100% передоплату газу до 18 жовтня.

 

Нафтогаз пропонує ОСББ придбати газ, необхідний їм для потреб централізованого опалення та гарячого водопостачання, за фіксованою літньою ціною 6 145,31 грн з ПДВ за 1 тис. куб. м (без урахування вартості розподілу газу).

 

Використовувати такий газ ОСББ зможуть в період з 1 листопада 2019 року до 31 березня 2020 року.

 

Кожен виробник тепла також має право на закупівлю газу у Нафтогазу на регульованих умовах, встановлених державою (ПСО). Ціна за договором ПСО змінюється слідом за ринковою ціною газу.

 

Придбавши «Газовий запас», ОСББ захищає себе від ризику підвищення цін на газ взимку, закупивши газ за літньою ціною.

 

Якщо ринкова ціна газу, навпаки, впаде, – споживач також зберігає можливість скористатися найнижчою ціною: для цього необхідно перейти на використання газу за стандартним договором ПСО, а «Газовий запас» — зберегти на наступні місяці. При цьому обсяги, використані за договором ПСО, треба буде оплачувати окремо.

 

Якщо протягом періоду постачання газу в межах пропозиції «Газовий запас» (з 1 листопада 2019 року до 31 березня 2020 року) клієнт не використає весь передоплачений обсяг, – залишок коштів повернеться на рахунок клієнта.

 

Детальніше ознайомитись з умовами пропозиції Нафтогазу «Газовий запас» для ОСББ та інших тепловиробників можна за посиланням.