У січні франківці платитимуть за кубометр газу майже 10 гривень


Ціна природного газу для клієнтів ТОВ “Івано-Франківськгаз” у січні 2021 року становитиме 9,887518 грн/м³ з урахуванням ПДВ. У переводі на енергоодиниці становитиме 0,9394978 грн/кВт*год.

 

Про це повідомили на сторінці “Івано-Франківськгаззбуту” в соцмережі, інформує Побудовано ІФ.

 

За словами газовиків, подорожчання пов’язане зі зростанням ціни на газ у світі.

 

“Після нетривалої стабільності в цінах, в останні тижні газ на європейському континенті знову почав різко дорожчати. За останній місяць його вартість зросла більш як на чверть. Так, на європейському хабі TTF з 25 листопада по 24 грудня ціна зросла на 25,7%, а на хабі NCG на 26,8%”, – пишуть в “Івано-Франківськгаззбуті”.

 

Також додають, що за рахунок раніше укладених контрактів з європейськими постачальниками ТОВ “Івано-Франківськгаз Збут” збільшив вартість газу лише на 12% у порівнянні до ціни листопада-грудня.

 

«На жаль, можливості придбання українського газу за ринковими цінами штучно обмежені. На сьогоднішній день продаж ресурсу, який видобувається державними компаніями, відбувається непрозоро. Тому компанія змушена орієнтуватися не на вітчизняний ресурс, а закуповувати газ лише у надійних європейських постачальників, щоб гарантувати постачання всім своїм клієнтам і не залишити їх без тепла в зимовий період».