"Об'єднання інвалідів" замість гаражів по вул.Молодіжній хоче побудувати багатоповерхівку

Влітку 2016 року громадська спілка «Об’єднання інвалідів «АСАМБЛЕЯ ПАТРІОТІВ» подала клопотання до мерії з проханням надати дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,2262 га по вулиці Молодіжній, поруч будинку № 42, для будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудованими закладами громадського призначення.

На своєму засіданні 8 липня, члени виконавчого комітету відмовили громадській організації у наданні дозволу. Як пізніше вияснилося, на цій території знаходяться гаражі жителів сусіднього будинку. Тоді представник громадської спілки заявив, що готовий піти на компроміс і виділить людям гаражі в новобудові. Старі гаражі при цьому знесуть.

На засіданні виконавчого комітету, яке відбулося 21 липня, «Об’єднання інвалідів «АСАМБЛЕЯ ПАТРОТІВ» все ж отримало дозвіл  на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,2262 га по вулиці Молодіжній, поруч будинку №42, для будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудованими закладами громадського призначення.

Також передбачається безкоштовне надання 40 гаражів власникам (інвалідам) існуючих металевих гаражів, як членам громадської спілки. При цьому було встановлено умову, що до засідання сесії міської ради, яка б мала затвердити дозвіл на складання землеустрою, організація інвалідів мала представити документи,  що підтверджують вирішення питання з власниками гаражів.

Після засідання виконавчого комітету це рішення так і не було винесено на розгляд сесії міської ради.

Поруч будинку №42 на вулиці Молодіжній знаходиться земельна ділянка з кадастровим номером 2610100000:08:006:0051. Її площа становить 0,2262 га, що співпадає із площею земельної ділянки, на яку подала клопотання громадська спілка «Об’єднання інвалідів «АСАМБЛЕЯ ПАТРІОТІВ». Припускаємо, що саме там громадська організація і планує побудувати багатоквартирний житловий комплекс.

Згідно даних публічної кадастрової карти цільове призначення цієї ділянки  - «житлові забудови і громадського призначення». 

Земельна ділянка перебуває в оренді у приватного підприємства «Автобум», основний вид діяльності якого – «будівництво житлових і нежитлових будівель. Поруч знаходиться ще одна земельна ділянка площе 0,1791 га, яку теж орендує це підприємство.

Довідково

Громадська спілка «Об'єднання інвалідів «АСАМБЛЕЯ ПАТРІОТІВ» була утворена у 2015 році. Керівник організації - Гричанюк Олег Борисович. Основний вид діяльності – «94.99 діяльність інших громадських організацій».