Новий житловий будинок по вул. Шевченка - архітектурне надбання історичного Франківська

Незабаром будівельна компанія «Івано-Франківськміськбуд» розпочне будівництво нового житлового будинку по вулиці Шевченка, 54. 

Команда «Побудовано в Франківську» уже склала перше враження від новобудови, проаналізувавши візуальний проект майбутнього будинку. 

 

Ринок нерухомості Івано-Франківська представлений широким асортиментом будов на будь-який смак. Та незважаючи на всю різноманітність, із дня в день ми проходимо повз одні і ті самі будівлі, абсолютно не звертаючи увагу на їх фасад і форму. 

 

Все ж в окремих випадках ми зупиняємось, роздивляємось навколо і в основному звертають увагу на те, чого взагалі на тому місці не мало б бути. До прикладу, знаменита «стєкляшка» поблизу Ратуші, яка живе власним життям і аж ніяк не пов’язана з навколишнім архітектурним ансамблем. Така ж історія в будинку на «стометрівці», який з’явився неначе сам по собі. Взагалі, складається  враження, що кожна нова забудова у центральній частині міста змагається за першість у створенні якомога більшого контрасту з уже існуючими будівлями. 

 

Тож графічний вигляд майбутньої новобудови по вулиці Шевченка, 54 викликає відчутне полегшення. Це один із тих рідкісних прикладів, коли зовнішній вигляд будинку абсолютно вписується в архітектурний ансамбль уже існуючих споруд. 

 

Більш спокійний колір фасаду, який виконаний у дещо строгому стилі вдало компонує з палітрою будівель старого житлового фонду. Доповнюють загальний ефект балкони з балюстрадою в стилі часів Австро-Угорщини.

 

Також порадували і й дрібні деталі. Маскарони у вигляді голови жінки, що розташовані прямо над вікнами. Вони чудово продовжують концептуальний ряд на вулиці Шевченка, де майже на кожному будинку є елементи декору у вигляді людей. Доповнюють ефект елементи декору карнизу та сандриків, що повертають нас в архітектурний стиль минулого століття. 

 

Без перебільшення, дана будівля стане чудовим архітектурним надбанням для нашого міста. А ми сподіваємося, що приклад такої гармонійної забудови переймуть інші будівельні компанії.