Новий міст в Пасічну готовий на 45%

Минув рік, як в Івано-Франківську розпочали зведення нового мосту в мікрорайон Пасічна через річку Бистриця Солотвинська.

Сьогодні на місці будівництва відбулася прес-конференція, на яку прибули міський голова Руслан Марцінків, начальник Управління капітального будівництва Івано-Франківського міськвиконкому Роман Галіпчак та керівник фірми-виконавця ТОВ «Мостобудівельний загін №112» Сергій Порожнюк, пише Фіртка.

 

Як повідомив начальник Управління капітального будівництва Роман Галіпчак, на сьогодні викопаний фундамент та встановлені всі опори. Загалом встановлено 40% всіх металевих конструкцій. 

 

З'їзд з моста на Надрічну буде тільки на правій стороні. Ширина моста 9,5 метрів плюс додатково по 2,5 метри на велодоріжки та пішохідну зону.

 

За словами чиновника, всі роботи ідуть згідно з графіком і будуть виконані в 2019 році, а в 2020 планують відкрити проїзд.

 

Як відмітив керівник фірми-виконавця ТОВ «Мостобудівельний загін №112»Сергій Порожнюк, контрактна гарантія на міст 25 років. Мостом можуть проїжджати легкові та вантажівки. 

 

Нагадаємо, що кілька тижнів тому новий міст на Пасічну подорожчав до 180 мільйонів. Тендер виграла Броварська фірма «Мостобудівельний загін №112», яка є правонаступником однойменного дочірнього підприємства ПАТ «Мостобуд» екс-нардепа від Партії регіонів Володимира Продивуса. Зараз її засновником є вінницьке ТОВ «Меткон Плюс» В’ячеслава Бабіцького зі статутним капіталом 1 тис. грн. Бабіцький керує ПП «Промбудсервіс 2005» Вікторії Продивус, яка раніше мала прізвище Яворська та була штатною помічницею Продивуса.

 

Частину техніки переможець орендує у ТОВ «Будівельне управління механізації» Дмитра Годованюка і Сергія Воловика, відомих як менеджери «Мостобуду».