Новий дитсадок у Чернієві відкриють наприкінці серпня. ФОТО


Будівництво дитячого садка у селі Черніїв, що неподалік Івано-Франківська, нарешті підходить до завершення. Його планують відкрити наприкінці серпня.

 

Про це розповів сільський голова Чернієва Богдан Грейда, пише Побудовано з посиланням на  Бліц-інфо.

 

Раніше планувалось, що дитсадок запрацює у грудні 2018 року, втім через брак коштів відкриття прийшлось перенести.

 

 

“Наразі ми плануємо відкрити дитсадок 25 серпня. Вже є й готова назва – “Мрія”. Така назва, бо батьки довго чекали та мріяли, коли у селі з’явиться дитсадок”, – пояснює сільський голова.

 

За словами Грейди, дитячий садок у селі будували десять років, бо весь час бракувало коштів. Активно роботи йшли лише останні три роки, бо отримали значне фінансування з держбюджету.

 

Загалом будівництво дитсадка обійшлося у 15 мільйонів гривень.

 

Наразі у черзі до дитсадка є близько 120 дітей. Водночас дошкільний заклад розрахований на 100 дітей, а це 4 групи по 25 дітей.

 

 

“Будемо бачити, якщо буде необхідність, то якесь ліжечко-два ще докупимо, аби збільшити кількість місць. Зараз дуже багато дітей батьки змушені возити до Франківська. А відкривши наш дитсадок, ми розвантажимо трохи міські дошкільні заклади”, – зауважує війт.

 

Аби повністю завершити будівництво, залишилось провести внутрішні роботи, встановити альтанки та дитячі майданчики, а також провести озеленення території.