Нові правила надання субсидій: що зміниться у 2018-2019 роках. Інфографіка

З початком опалювального сезону, коли сума оплати за комуналку значно збільшиться, багато сімей можуть звернутися до держави за субсидією.

Однак варто знати, що з 1 травня програма призначення субсидій зазнала деяких змін. Зокрема, ними не зможуть скористатися ті українці, які приховують свої статки або мають тіньову зайнятість, пише Слово і Діло.

 

Також при призначенні субсидій на опалювальний сезон 2018/2019 враховуватимуться доходи громадян за перший і другий квартали цього року. А при призначенні субсидій на неопалювальний період 2019 року – доходи на третій і четвертий квартали.

 

Крім того, змінилися соціальні норми споживання послуг житлово-комунального господарства. Для стимулювання енергозбереження соціальна норма користування газом для опалювання складе 4,5 куб. м на 1 кв. м площі, а електричного опалення – 30 кВт на 1 кв. м.

 

Соціальні норми на опалення з та без лічильника тепла, а також на гаряче водопостачання залишаться колишніми.

 

Відзначимо, що станом на кінець серпня за субсидіями з початку року звернулися 4,2 млн сімей, а отримують їх 2,4 млн. Загальна сума субсидій для відшкодування оплати ЖКП становить 761,1 млн грн.

 

Детальніше – на інфографіці.