Національна академія внутрішніх справ знову просить дозвіл на розробку ДПТ для будівництва житлового будинку

У січні цього року, Івано-Франківська міська рада не дозволила Національній академії внутрішніх справ розробити детальний план території, для будівництва багатоквартирного житлового будинку на вулиці Національної Гвардії, 14В. Згодом, відомство звернулося із повторним проханням. Зокрема, сьогодні його розглядатиме комісія з питань містобудування та архітектури. Та незважаючи на рекомендації комісії, все ж остаточне рішення залишається за міською радою.
Як писало Побудовано в Франківську, Національна академія внутрішніх справ у минулому році розпочала підготовку до будівництва багатоквартирного житлового будинку у центральній частині міста. 
 
 

У листопаді 2016 року, Івано-Франківської облдержадміністрація видала розпорядження, яким дала "добро" Національній академії внутрішніх справ на розроблення проекту землеустрою, щодо відведення земельної ділянки по вулиці Національної Гвардії, 14В з метою подальшої зміни її цільового призначення. Академія просила змінити цільове призначення вказаної ділянки для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

 

За вказаною адресою знаходиться ділянка державної форми власності, площею 0, 71 га. Територія відноситься до категорії земель житлової та громадської забудови. Згідно даних кадастрової карти, її цільове призначення - для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти.

 

 Ділянка на кадастровій карті 

Згодом, Національна академія внутрішніх справ звернулася до міської ради за дозволом на розробку детального плану території для будівництва багатоквартирного житлового будинку на вулиці Національної Гвардії, 14В. Та на другому пленарному засіданні, що відбулося 20 січня, депутати не погодили це питання.  
 
 
Далі було засідання виконавчого комітету, яке відбулося 30 січня. Тоді було прийнято доволі резонансне питання - скасувати містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки. Мова йде про містобудівну документацію, яка була видана Національній академії внутрішніх справ на будівництво багатофункціонального комплексу споруд громадського призначення, по вулиці Національної Гвардії, 14В.
 

Містобудівні умови та обмеження видавалися на три черги будівництва. При цьому споруди призначалися для користування Національній академії внутрішніх справ. Датами видачі містобудівної документації зазначено 12-13 січня 2017 року.

 

 Територія на вулиці Національної Гвардії, 14В 

 

Вже у лютому, під час засідання депутатської комісії Івано-Франківської обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади вияснилося, що обласна прокуратура порушила кримінальне провадження за фактом початку самочинного будівництва по вулиці Національної гвардії, 14В.

 

Сьогодні, 14 березня, в Івано-Франківську відбудеться засідання комісії з питань містобудування та архітектури міської ради. Один із пунктів порядку денного стосується повторного звернення Національної академії внутрішніх справ на розробку ДПТ. Та незважаючи на рекомендації комісії, все ж остаточне рішення залишається за міською радою.