Нафтогаз запроваджує програму «Доступне тепло»

Програма «Доступне тепло» працює в Кропивницькому та ще кількох населених пунктах. Вона передбачає заміну старих опалювальних систем на нові.

Як зазначає на своїй сторінці у Фейсбук Андрій Коболев, Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» запустила програму «Доступне тепло» для зниження споживання газу, яка передбачає заміну газових котлів споживачів на високоефективні, з можливістю отримати до 35% компенсації вартості.

 

«Платіж кожної сім’ї за газ – це комбінація двох факторів: ціни та спожитого обсягу. Перший фактор цілком залежить від ринкової ситуації – спроби штучно знизити ціну закінчуються плачевно. Водночас, обсяг споживання ми можемо скорочувати і над цим потрібно активно працювати. Щоб допомогти українцям у втіленні енергоефективних заходів, група Нафтогаз запустила програму «Доступне тепло». Ми пропонуємо домогосподарствам скоротити споживання газу - замінити старі опалювальні системи на нові високоефективні. Нафтогаз домовився з виробниками якісної техніки (наприклад, Bosch та Vaillant) і встановлює нові котли «під ключ» за дуже привабливою ціною. Учасники проекту також отримують компенсацію 35% вартості в рамках програми IQ energy, яку реалізує наш давній партнер Європейський банк реконструкції та розвитку».

 

Андрій Коболев наголосив, що витрати домогосподарств, які вже скористалися програмою, знизилися в середньому на 40-50%. В

Наразі програма «Доступне тепло» працює в Кропивницькому та містах Мрині (Чернігівська область) та Донці (Харківська область). Найближчим часом планується запуск в кількох містах Кіровоградської та Одеської областей, а також у Смілі Черкаської області.

 

Джерело