На програму ведення містобудівного кадастру Прикарпаття планують витратити понад 2 млн грн

Депутати Івано-Франківської обласної ради на сесії, 23 грудня, розглянуть питання про регіональну цільову програму ведення містобудівного кадастру області на 2017-2019 роки.

Про це йшлося сьогодні на засіданні комісії облради з питань аграрної політики та земельних відносин, пише Фіртка.


Обсяг фінансування програми 2 мільйони 89,7 тисячі гривень. З них на 2017 рік передбачається 620 тисяч гривень, на 2018 рік – 1139,5 тисяч, на 2019 рік – 330 тисяч гривень. Програма визначатиме основні напрями стратегії розвитку території Івано-Франківської області. В Управлінні зосереджено майже 600 генпланів населених пунктів, які мали б становити цей кадастр. Окрім цього є величезна база топографічних карт.


«Все це має бути акумульовано, опрацьовано і перенесено у цифровий формат, оскільки на сьогодні воно в паперовому вигляді», - відмітив заступник начальника управління містобудування та архітектури департаменту будівництва, ЖКГ, містобудування та архітектури ОДА Ігор Шевчук.

 

За словами Шевчука, на сьогодні було закуплене системне забезпечення через платформу держзакупівель ProZorro. Члени комісії підтримали винесення проекту рішення на сесію обласної ради.

 

Ознайомитись з проектом рішення можна за посиланням.