На прийомі у міського голови мешканці "Пасажу Єгера" вимагали виселення з аварійних квартир

2 листопада, на прийом до міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа прийшли мешканці будинку на вулиці Січових Стрільців 16.

Вони розповіли, що хочуть виселятися з аварійних квартир, де їх життя щодня під загрозою, пише Фіртка із посиланням на прес-службу міського голови.

 

Пані Тетяна Стельмащук поділилася, що вони вже розмовляли з забудівником, який готовий їм запропонувати квартири. А ті мешканці, що виступають проти цього - зовсім не мешканці їхнього будинку.

 

Всі 12 квартир хочуть мати безпечне житло. А тим, хто виступає за збереження пам'ятки - пропонує купити у неї квартиру й жити в ній.

 

"Розумію мешканців, але "Пасаж Єгера" - пам'ятка архітектури місцевого значення. Тому для подальшого вирішення проблем потрібен технічний висновок щодо стану будинку. Його ми отримаємо вже у наступну п'ятницю й тоді знову зберемося для подальшого вирішення проблеми", - йдеться у дописі Руслана Марцінківа.

 

Як відомо, люди розділились на два табори ті, хто хочуть спасти пам'ятку архітектури та ті, що хочуть виселитись з житла.