На Івано-Франківщині збудують потужну ВЕС

У Івано-Франківській області на території трьох сільських рад Рожнятівського району побудують вітроелектростанцію потужністю 25 МВт.

ВЕС на ділянці площею приблизно 15 га зводитиме ТОВ «ВЕС Прикарпаття».

 

Відповідно до повідомлення про плановану діяльність, яке підприємство подало до Єдиного реєстру оцінки впливу на довкілля, будівництво вітрової станції планується на земельних ділянках Ціневської, Рівнянської та Вільхівської сільських рад, які розташовані за межами населених пунктів на державних землях запасу.

 

Також компанія має намір спорудити 110 кВ лінії електропередачі довжиною до 15 км. Орієнтовний термін експлуатації ВЕС – 25 років.

 

«Передбачається встановлення 10 сучасних вітротурбін (ВЕУ) одиничною потужністю до 4 МВт та однієї трансформаторної підстанції (ТП), - йдеться у повідомленні. - Висота башти ВЕУ сягатиме до 120 м.».

 

Щорічна генерація екологічно чистої електроенергії очікується на рівні приблизно 19972800 кВт-год.

 

За даними інформаційно-аналітичної системи YouControl, ТОВ «ВЕС Прикарпаття» зареєстроване у селі Петропавлівська Борщагівка на Київщині. Розмір статутного капіталу становить тисячу гривень. Очолює підприємство Мензюк Андрій Іванович, який також є засновником фірми “Кліар Енерджі-Херсон”.

 

Кінцевим бенефіціарним власником у реєстрі вказане Акціонерне товариство "Закритий не диверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Арагон-Капітал" код ЄДРПОУ 42027098 від імені, за рахунок активів та в інтересах якого діє товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія з управління активами "Атлантіс Капітал".

 

за матеріалами ecotown