На Прикарпатті планують спорудити вітрову електростанцію з десятьма вітротурбінами

Про свої плани повідомило товариство з обмеженою відповідальністю «ВЕС ПРИКАРПАТТЯ», яке зареєстроване у селі Петропавлівська Борщагівка на Київщині.

Йдеться про будівництво, обслуговування та експлуатацію вітроелектростанції, загальною встановленою потужністю 25 МВт та 110 кВ лінії електропередачі довжиною до 15 км, інформують Вікна.

 

Генерація електроенергії здійснюватиметься за рахунок місцевого відновлювального джерела енергії — вітру, орієнтовний термін експлуатації вітрової електростанції — 25 років.

 

Будівництво електростанції планується в Рожнятівському районі на землях Цінівської, Рівнянської та Вільхівської сільських рад. Земельні ділянки для розміщення станції розташовані за межами населених пунктів на державних землях запасу.

 

Метою будівництва запланованої електростанції є вироблення електроенергії з мінімальним негативним впливом на довкілля для підвищення енергетичної безпеки гірських районів Івано-Франківської області та зменшення залежності України від імпортних енергоносіїв.

 

У рамках реалізації проекту передбачається встановлення, залежно, від виробника та типу обладнання, 10 сучасних вітротурбін одиничною потужністю до 4 МВт та однієї трансформаторної підстанції. Сумарна встановлена потужність проектованої вітроелектростанції – 25 МВт. Висота башти ВЕУ – до 120 м, залежно від виробника обладнання.

 

Щорічна генерація екологічно чистої електроенергії очікується на рівні приблизно 19 972 800 кВт/год. Загальна площа території вітрової електростанції планується орієнтовно до 15 га.