На Прикарпатті найнижчі тарифи на тепло

Кожен український регіон, як відомо, по-своєму прекрасний.

Орієнтуючись на статистичні дані, Сегодня дізналася, чим примітний кожний з регіонів і роздала відповідні номінації.

 

В рейтингу беруть участь всі українські регіони, за винятком Луганської, Донецької областей та Криму, так як зараз немає можливості зібрати  всі дані.

 

Так, наприклад, за даними Держенергоефективності, Волинські ОСББ лідирують за сумами, узятим під "теплі кредити", - на утеплення багатоповерхівок вже залучили 16,62 млн грн.

 

А ось найдорожчий хліб, згідно з останніми даними Держстату, доводиться купувати жителям Закарпатської області - в середньому буханець пшеничного хліба обходиться в 12,37 грн / кг. У той час як, наприклад, в Харківській області - 8,71 грн / кг.

 

Тим часом Полтавщина буквально захопила лідерство в декомунізації пам'ятників: Інститут нацпам'яті станом на грудень нарахував 312 повалених пам'ятників (для порівняння, на Тернопільщині їх всього два), з яких 174 - Володимиру Іллічу.

 

На Херсонщині обійшлися без сюрпризів: місцеві аграрії зібрали традиційно найбільший урожай овочів (за станом на листопад - 1,12 млн тонн).

 

Найбільш ревними лісниками стали жителі Житомирської області, де в 2015-му заготовили 3,12 млн куб. метрів. Для порівняння, в Запорізькій заготовили лише 30,8 тис, зате риби наловили в 2016-му більше всіх. Улов склав 16 420 тонн, в той час як на Тернопільщині вдалося зловити всього 8 тонн.

 

Тим часом рогатої худоби нарахували найбільше у Вінницькій області (309,3 тис. Голів), а ось в Миколаївській - вирощують найменше свиней (99,9 тис. Проти 454,5 тис. - У Київській). Рівненська область очолила з кінця рейтинг фермерів: тут, згідно з даними Держстату, працює лише 371 ферма, в той час як, наприклад, Одещина може похвалитися 3 966.

 

А ось найчистіше повітря виявилося у Чернівецькій області - тут в 2015-му зафіксовано викид лише 34 , 1 тис. тон шкідливих речовин, в той час як у Дніпропетровській області зафіксували 876,5 тис. тонн.

 

Що стосується Одеської області, то, за даними громадських діячів, в 2015-му 50,1% доріг в регіоні перебували в критичному стані (для порівняння, в Київській області таких лише 13,14%). Зате найбільше парків станом на 2015-й нарахували в Черкаській області - 23, включаючи знамениту "Софіївку". А в Сумській області лише 44% школярів забезпечені підручниками для 7-х класів (для порівняння, в Київській - 89%).

 

А ось найнижчі тарифи на тепло встановили в Івано-Франківській області - 5,69 грн / кв. м (в Кривому Розі - 12,94 грн). Найскромніші зарплати - в 3 599 грн - отримують жителі Тернопільської області, в той час як в столиці в середньому платять 8436 грн.

 

Львівська область виборола першість за кількістю сіл - їх нарахували 1850 (для порівняння, на Херсонщині їх 658).

 

А ось найповільніші темпи соціально-економічного розвитку, відповідно до звіту МЕРТ 2015 - в Чернігівській області, яка зайняла 23 місце (перші дісталися місту Києву і Харківській області).