Івано-Франківськ увійшов у ТОП-3 міст України, де необґрунтовано підвищили тарифи на тепло. Мер заперечує

Незважаючи на власні обіцянки знизити тарифи на тепло при стабільних цінах на газ місцева влада протягом 2017-2018 років їх підвищувала.

Про це повідомила голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Оксана Кривенко, повідомляє Фіртка.

 

"Такого висновку дійшла Комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг за результатами моніторингу стану регулювання тарифів на тепло органами місцевого самоврядування", - пише Кривенко на своїй сторінці у Фейсбук.

 

Моніторинг засвідчив, що місцева влада збільшила тарифи на тепло до 50% у регіонах, хоча об'єктивних причин на це не мала.

 

Так, найбільші показники зафіксовано у трьох містах: у Слов'янську тарифи необґрунтовано зросли на 70,3%, у Тернівці – на 57,1%, в Івано-Франківську – на 41%, пише 5 Канал.

 

 

"Вкотре не здивований, як міністерські популісти розганяють інформацію про підняття тарифу на опалення в Івано-Франківську. В той час, як під столом підписують документ про збільшення ціни на газ на 23% для населення. А чого ж ні? Все класно, нація заможна, може собі таке дозволити", - прокоментував міський голова Руслан Марцінків.

 

За його словами, в Івано-Франківську й справді зріс тариф на опалення. Але дише в Станіславська теплоенергетична компанія, в обслуговуванні якої 27% абонентів.

 

"Місто пішло на такий крок, бо СТЕК заявив, що інакше не увійде в опалювальний сезон і повториться ситуація минулого року, а може й сумніша! Вимагали підняття на 60%, наш компроміс - не більше 40", - переконує Руслан Марцінків.