На Коломийщині діти чекають на добудову нової школи 14 років. ВІДЕО

14 років в селі П'ядики Коломийського району не можуть завершити будівництво загальноосвітньої школи. Поки будівництво триває, школярі молодших класів навчаються в сільській раді і мріють 1 вересня йти вчитьсь у приміщення нової школи.

Директор школи Віталій Костюк говорить що цього року на добудову школи виділили ще 1 мільйон 500 гривень, однак вже середина літа, а роботи ніякі не проводяться. 

 

Детальніше в сюжеті телеканалу РАІ.

 

 

Перед історія.

 

Ще у 2003 році в в селі П'ядики розпочали будівництво другого корпусу загальноосвітньої школи. Значна частина будівельних робіт була зроблена, однак на завершення добудови та благоустрій тоді не вистачило близько 5 мільйонів гривень. У 2010 році будівництво продовжили, однак із-за нестачі державного фінансування зупинили. 

 

В 2011 році на об'єкті почали роботи для його закінчення, але будівництво знову зупинилось. 

 

В 2013 році заступник голови Коломийської районної державної адміністрації Ярослав Мочернюк в коментарі телеканалу НТК зазначив, що для встановлення вікон, дверей, будівництва перекриттів і влаштування покрівлі в новій школі потрібно більше 8-ми мільйонів гривень.

 

Вже тоді в діючій школі навчальний процес не забезпечувався належним чином, частина приміщень школи знаходилась в аварійному стані, тому три навчальні класи перевели на навчання у сільську раду.

 

В 2014 році Голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло  Негрич в коментарі порталу бріз відзначив, що незабаром буде завершено добудову блоку № 2 школи в селі П’ядики. "Незабаром" розтягнулось ще на 3 роки.

 

В 2015 році на будівництво школи було виділено 500 000 гривень. Голова Коломийської районної державної адміністрації Любомир Глушков говорив про те, що учням та вчителям важко працювати в приміщенні старої школи: класи переповнені, учні навчаються по – різних приміщеннях. Він повідомив, що до кінця року мають накрити будівлю та вставити вікна, тобто законсервувати роботи, щоб з нового року повністю завершити ремонт школи. Для цього з обласного бюджету та фонду регіонального розвитку виділять 2 мільйони гривень.

 

В 2016 році на будівництво школи з обласного та районного бюджету виділили 1 мільйон 400 тисяч гривень на покрівлю. В грудні 2016 року за сприяння  народного депутата України Юрія Тимошенка були виділені кошти на встановлення вікон, а також в школі зробили проводку на освітлення.