На Франківщині витратили майже 9 млн грн на молодіжне житло

У 2017 році шість областей України освоїли 77,2% від загальної суми державного фінансування місцевих житлових програм.

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву в 2017 році направив 123,56 млн грн в Харківську, Миколаївську, Черкаську, Івано-Франківську, Запорізьку та Львівську області на виконання місцевих житлових програм. Уряд України виділив в цьому році з бюджету 160 млн грн для забезпечення регіональних житлових програм. Таку інформацію повідомила заступник голови правління ДФСМЖБ Ельвіра Левченко в ході Форуму місцевого самоврядування проведеного, пише портал Domik.ua.

  

Затверджені обласними радами регіональні житлові програми дозволили в Харківській області освоїти державну підтримку в сумі 53,88 млн грн, Миколаївській - 27,96 млн грн, Черкаській - 16,65 млн грн, Івано-Франківській - 8,94 млн грн, Запорізькій - 8,85 млн грн і Львівській - 7,28 млн грн.

 

У 2017 році ДФСМЖБ спільно з місцевими органами влади реалізує 124 житлові програми в регіонах. З них облради в цілому затвердили 70 програм пільгового молодіжного кредитування, 23 програми забезпечення житлом учасників АТО і 31 програму з надання допомоги для будівництва доступного житла.

 

Ельвіра Левченко повідомила, що фонд продовжив до 22 листопада прийом заявок від будівельних компаній на участь в програмі «Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла».