На Франківщині дітей-сиріт забезпечать житлом за рахунок обласного бюджету

Про це йшлося під час засідання обласної комісії із забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Зокрема, мова йшла про дітей, що проживають у Коломийському, Верховинському, Надвірнянському районах, містах Калуші та Яремче.

  

Відтак було прийняте рішення клопотати перед обласною радою про виділення коштів в сумі 1 140 тис грн для придбання житла шести дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та шести особам з їх числа. З районних та міських бюджетів задля цього заплановано виділити не менше 389 тис грн.

 

Кошти виділятимуться в межах, передбачених на реалізацію Регіональної цільової програми соціального захисту і підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захисту їх житлових прав, попередження дитячої бездоглядності та безпритульності на 2016-2020 роки.

  

Додамо, що на 2017 рік в обласному бюджеті передбачено кошти в сумі 2 310 тис грн для забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.