В Івано-Франківську створять карту управителів житлового фонду. Відео

Відтепер всі управителі житлового фонду звітуватимуть особисто міському голові. Підприємці розповіди про особливості надання послуг в даній сфері та проблеми, які передаються їм ще з радянської доби. Це, зокрема, зношені підземні комунікації, несправні мережі та занедбані прибудинкові території.

В мерії пообіцяли допомогти фінансово компаніям, які опікуються старими будинками. Однак закликають управителів житлового фонду брати участь в муніципальних проектах співфінасування, йдеться у сюжеті служби новин "Вежа". 

 

Наразі всі мешканці визначилися з формою власності будинків, кажуть в профільному Департаменті. Близько 800 житлових кварталів, які вагалися щодо управителя, були виставлені на тендер. Проте, останнє слово завжди залишається за жильцями.

 

Аби змінити надавача послуг мешканцям досить написати зібратися та відповідну заяву. А от при виборі управителя комунальники радять звернути увану на репутацію претендентів. До речі в місті налічується 14 компаній, які надають ці послуги.

 


Окрім того комунальний департамент розробить карту управителів житлофого фонду. Це дасть змогу ”знайти крайнього” , під час виконання благоустрою, кажуть в мерії. А також сприятиме поінформованості мешканців.