На Довгій-Тичини люди не можуть отримати житло через борги забудівника

На розі вулиць Довга-Тичини люди вже два роки не можуть оформити права на придбане житло, бо забудівник не здав в експлуатацію житло. Будинок на 72 квартири досі не має поштової адреси.

Фірма не виконує обов’язків замовника забудови, через це будинку не присвоїли адресу і не підключили комунікації. Люди бідкаються та просять чиновників допомогти, але ті просто розводять руками.

Орендарем земельної ділянки 0,2167 га є ТзОВ «Прикарпаття-авто». Цільове призначення території – для будівництва та обслуговування будівель іншої громадської забудови.

Згідно чинного законодавства на таких територіях дозволено розміщення готелів, офісних будівель, торговельних будівель, для публічних виступів, для музеїв та бібліотек, для навчальних та дослідних закладів, для лікарень та оздоровчих закладів, інших об'єктів загального користування.

Готовність обєкту до експлуатації у Держархбудконтролі фірма зареєструвала у березні 2014 року. Містобудівні норми та обмеження і декларації про початок будівництва на офіційних сайтах знайти не вдалося.

Згідно генплану Івано-Франківська тут дозволено будувати багатоповерхівки.

Проти фірми «Прикарпаття-авто» відкрито два виконавчі провадження за 29 лютого 2016 та 08 лютого 2016 щодо заборгованості перед виконкомом  пайової участі замовників будівництва. Згідно реєстру судових рішень, підприємство вже неодноразово перебувало у подібній ситуації. Через це влада не приймає будинок на баланс.

Власником ТзОВ «Прикарпаття-авто» є Ярослав Зіновійович Гуменюк. Він також є директором «ЕКОСВІТБУД» та «ЕКОКОМБУД».

Першу заснував Карабінович Віталій Мирославович та Коробчук Світлана Віталіївна. Віталій Карабінович є засновником «ЄВРОСТАРБУД-ІФ», «ГАЛБУДІНВЕСТ» та «ЕКОТЕХБУД-ІФ». Світлана Коробчук заснувала «НОВА ОСЕЛЯ ЛТД», «СТАНІСЛАВІВМІСЬКБУД», «АВН», «ІВАНО-ФРАНКІВСЬК ЕНЕРГОРЕСУРС», а також є приватним підприємцем.

Фірма «ЕКОКОМБУД» зареєстрована у червні 2014 року. На початку її основним власником був «СТАНІСЛАВІВМІСЬКБУД». На сьогодні вона записана на Ярослава Гуменюка.

Окрім того, «ЕКОКОМБУД» фігурувала у справі приватизації 4,86 га  землі по вулиці Чорновола, 161а, яку Міністерство оборони так і не змогло повернути у державну власність. Зараз там активно ведеться будівництво житлового мікрорайону "Озерний".

«СТАНІСЛАВІВМІСЬКБУД» був створений у червні 2012. Власниками фірми були Любомир Рекрутяк і Сергій Басараб, який з початку 2015 року є першим заступником голови Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука. З Любомиром Рекрутяком Гуменюк має ще одну фірму – «АЛТВАБУДІНВЕСТ».