Мешканці Івано-Франківська, які придбали квартири у новобудові на межі вулиць Довгої-Тичини, не можуть отримати права власності на помешкання.

Люди уклади договори купівлі-продажу з ТзОВ "Прикарпаття-авто" директором якого є Ярослав Гуменяк, та вже понад рік забудову не можуть здати в експлуатацію. Будинок на 72 квартири не має адреси.

Журналісти не змогли знайти навіть натяку на офіс фірми “Прикарпаття-авто” в Івано-Франківську.Фірма досі не виконує обов’язків замовника забудови, через це будинку не присвоїли адресу і не підключили комунікації.

«Ми не можемо оформити субсидії. Понад те, за світло платимо як юридичні особи, тобто в рази дорожче», – скаржаться люди.

Прав власності люди вже роками вимагають у фірми, з якою укладали угоди про купівлю житла, але там усю відповідальність перекладають на забудовника. Мовляв, жодного відношення до будівельних махінацій не мають, хоч у вікнах агентства і досі красуються рекламні стенди із проблемним житлом.

Також журналісти «Народного контролю» звернулися у ПАТ «Прикарпаттяобленерго», де намагалися з’ясувати, чому люди отримують світло не з власної підстанції, а з сусідніх електроопор. «Електрики» пояснили: забудовник не звернувся до них із заявою щодо передачі підстанції та кабелів.

«Ми не можемо заключити з побутовими споживачами договір щодо постачання електроенергії. До нас має звернутися замовник будівництва», – пояснює головний інженер філії ПАТ «Прикарпаттяобленерго Івано-Франківський РЕМ» Остап Старик.

В управлінні архітектури «Народному контролю» назвали фірми, які зводили житло: «Прикарпаття-авто» та Івано-Франківська обласна організація «Всеукраїнської спілки автомобілістів» – два співзабудовники.

«Радше за все, не було сплачено пайової участі, тому люди і мають зараз ці проблеми», – припустив головний архітектор Івано-Франківська Дмитро Нижник.

Команда Побудовано в Івано-Франківську уже розпочала власне розслідування цього інциденту. Результати перевірки очікуйте згодом.

Залишайтеся з нами.