На будівництво школи у селі Чорний Потік виділять один мільйон гривень

У поточному році буде виділено один мільйон гривень для будівництва школи у селі Чорний Потік Надвірнянського району.

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук під час зустрічі із громадою села Чорний Потік Надвірнянського району.

 

 

"Завершення будівництва та реконструкції об’єктів соціальної сфери є першочерговими у роботі обласної влади. У поточному році буде додатково виділено один мільйон гривень для будівництва школи у селі Чорний Потік. Йдеться про співфінансування з обласного бюджету 700 тис. грн та з районного - 300 тис. грн", - зазначив Олег Гончарук.

 

 

Зазначимо, будівництво школи в селі Чорний Потік розпочалося ще у 1989 році. На сьогоднішній день 419 дітей займаються у старій будівлі, яка є непридатною до проведення навчального процесу, оскільки перебуває в аварійному стані. Частина учбових класів розташовані у різних приміщеннях, зокрема, й у сільській раді.

 

 

За словами представників громади, серед сільської дітвори є багато обдарованих учнів, які посідали високі місця на обласних та всеукраїнських олімпіадах і конкурсах. Окрім того, щороку завдяки демографічному приросту збільшується кількість дітей. Тому питання будівництва нової школи особливо хвилює жителів села.

 

Фото будівництва станом на 2015 рік

shKeSzTRuHs

LC735746BPU

 

Станом на сьогодні на місці нової школи залито фундамент і вимуровано стіни першого поверху.