Мешканці Пасічної просять у новому генплані передбачити місця під нові садочки та школи

В Івано-Франківську триває процедура коригування генерального плану міста. До 1 вересня департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини приймав пропозиції від громадян про внесення змін до генплану.

Робота триває окремо по кожному району. Зокрема вчора, 19 жовтня, мерія прийняла пропозиції, що стосувалися змін у мікрорайоні Пасічна. В основному містяни просять виділити місця під нові садочки, школи та спортивні комплекси.

 

«Бачення мешканців дуже важливе, адже ніхто краще від самих франківці не знає свою вулиці, мікрорайон та місто. Працюємо окремо з кожним мікрорайоном, сьогодні прийняли пропозиції до генплану Пасічної. Завдяки пропозиціям мешканців, тут вдалося знайти місце для нових садочка, школи, спорткомплексу та ще одного мосту через Бистрицю Солотвинську. Наголошую, що приймаються лише ті пропозиції, що відповідають нормам. Після затвердження рішенням виконкому пропозицій їх передаємо виконавцю – «Дніпромісто», який оформить їх в офіційний документ», - зазначив на своїй сторінці у мережі Фейсбук міський голова Руслан Марцінків.

 

Нагадаємо, як писало Побудовано спірні питання щодо змін до генплану розглядатиме спеціальна комісія, після чого узагальнені пропозиції винесуть на розгляд міськвиконкому. Ухвалені узгоджені рішення передадуть проектній організації для врахування у проекті генплану, який вона повинна представити до 1 грудня.

 

Потім впродовж ще двох місяців проект генплану обговорюватиметься на громадських слуханнях у різних мікрорайонах міста, під час яких мешканці також зможуть висловлювати до нього свої зауваження та пропозиції.

 

На початку березня наступного року у Івано-Франківську вперше планують провести так зване консультативне опитування (фактично місцевий референдум) щодо проекту генплану, після чого документ винесуть на розгляд міської ради.