Місто залучатиме державні кошти для будівництва велодоріжки та організації кільцевої розв'язки у Франківську

В Івано-Франківську при формуванні бюджету на 2019 рік можуть закласти 8 млн гривень для співфінансування інвестиційних проектів.

При цьому, співфінансуванню підлягають лиш ті проекти, які пройдуть відбір регіональною комісією і можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

 

Про це йдеться у проекті рішення про «Про співфінансування з міського бюджету інвестиційних проектів», що включений до порядку денного засідання виконавчого комітету.

 

Зокрема, мова йде про капітальний ремонт тротуару з влаштуванням велодоріжки на вулиці Північний бульвар, на який передбачена інвестиція у 6 млн грн. При цьому, вартість всього проекту складає 14 063 800 грн. Загалом місто планує витратити на капітальний ремонт вулиці 7 063 800 грн, решту 7 млн грн мають покрити кошти з державного фонду регіонального розвитку.

 

Ще один проект, який відзначений у документі, це організація дорожнього руху на кільцевій розв'язці Мазепи - Довженка - Крихівецька - Набережної ім. В. Стефаника – 2 млн грн. Загальна вартість проект складає 9 058 853 грн, в тому числі міський бюджет – 3 058 853 грн. При цьому з державного фонду регіонального розвитку заплановано залучити 6 млн грн.