На житло для силовиків з бюджету у 2018 році хочуть виділити 1,5 мільярда

Кабінет міністрів пропонує в 2018 році виділити з державного бюджету Міністерству оборони, Держприкордонслужбі, Національної гвардії України, Службі безпеки україни, Головному управлінню розвідки Міноборони, Управлінню держохорони, Службі зовнішньої розвідки, адміністрації Держслужби спецзв'язку та захисту інформації і Міністерства юстиції в цілому 1,489 мільярда гривень на будівництво, придбання та реконструкцію житла.

Про це йдеться в проекті держбюджету на наступний рік, опублікованому на сайті Верховної Ради.

 

Зокрема, на видатки Міноборони для забезпечення військовослужбовців житлом передбачено 857,6 мільйона гривень, що на 106,5 мільйона більше, ніж було виділено в 2017 році.

 

Бюджетом на 2018 рік передбачені видатки на будівництво та придбання житла для військовослужбовців Державної прикордонної служби – 200 мільйонів гривень, на житло військовослужбовцям Національної гвардії України – 200 мільйонів гривень. При цьому на житло для рядового і керівного складу органів внутрішніх справ кошти не передбачені.

 

На забезпечення житлом військовослужбовців СБУ в 2018 році пропонується спрямувати 120,1 мільйона гривень, співробітників Управління держохорони – 40 мільйонів гривень, Служби зовнішньої розвідки – 10 мільйонів гривень, Держспецзв'язку – 1 мільйон гривень.

 

На будівництво і придбання житла для військовослужбовців Головного управління розвідки Міноборони передбачено спрямувати 50,544 мільйона гривень. Крім того, Мін'юсту на будівництво житла для рядового та керівного складу Державної кримінально-виконавчої служби в 2018 році пропонується виділити 10 мільйонів гривень.

 

Нагадаємо, на житло молодим сім'ям у бюджеті-2018 Кабмін передбачив лише 47 кредитів.