У Франківську можуть затвердити детальний план території підприємства "Карпати"

На сесію Івано-Франківської міської ради винесено проект рішення про затвердження детального плану території на вулиці Галицькій, 201.

За вказаною адресою знаходиться державне підприємство «Виробниче об’єднання «Карпати», раніше відоме як Прикарпатський радіозавод. Наразі воно перебуває у підпорядкуванні Державного концерну «Укроборонпром».

Підприємство є постачальником комплектуючих до автомобільної галузі. Зокрема, виготовляє електрокабельну продукцію для автомобілів марок: «Volkswagen Touareg», «Porsche Cayenne», «Mercedes C-class», «Mercedes E-class».

 

Згідно даних публічної кадастрової карти ВО «Карпати» займає територію загальною площею 8,5097 га. Цільове призначення земельної ділянки - для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості. За законом дана територія відноситься до земель промисловості.

 

Площа самого підприємства складає 10 775 кв м. На своєму сайті, ВО «Карпати» пропонує в оренду кілька виробничих корпусів та навіть частину даху для розміщення телекомунікаційних антен. 

 

Довідково.

 

Детальний план території – містобудівна документація, що визначає планувальну організацію та розвиток території.

Його метою є визначення планувальної організації і функціонального призначення, просторової композиції і параметрів забудови та ландшафтної організації кварталу, мікрорайону, іншої частини території населеного пункту, призначених для комплексної забудови чи реконструкції.

Детальним планом території визначаються:

˗   принципи планувально-просторової організації забудови;

˗   червоні лінії та лінії регулювання забудови;

˗   функціональне призначення, режим та параметри забудови однієї чи декількох земельних ділянок, розподіл територій згідно з будівельними нормами, державними стандартами і правилами;

˗   містобудівні умови та обмеження (у разі відсутності плану зонування території) або уточнення містобудівних умов та обмежень згідно із планом зонування території;

˗   потребу в підприємствах і закладах обслуговування населення, місце їх розташування;

˗   доцільність, обсяги, послідовність реконструкції забудови;

˗   черговість та обсяги інженерної підготовки території;

˗   систему інженерних мереж;

˗   порядок організації транспортного і пішохідного руху;

˗   порядок комплексного благоустрою та озеленення, потребу у формуванні екомережі;

˗   межі прибережних захисних смуг і пляжних зон водних об’єктів (у разі відсутності плану зонування території).