Мінрегіонбуд та громадські організації підписали меморандум про створення Концепції публічного управління у будівництві

Меморандум має на меті покращити інвестиційний клімат та підвищити прозорість будівельного бізнесу.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.



"21 листопада 2017 року Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ в особі заступника міністра з питань будівництва Лева Парцхаладзе та громадська організація «Разом проти корупції»,Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ), громадська організація «Офіс ефективного регулювання» (BRDO), Конфедерація будівельників України, Будівельна палата України, Національна спілка архітекторів України, Інститут архітектури, урбаністики та регіоналістики НСАУ, ДП «ДІПРОМІСТО» та ДП «УКРНДПІЦИВІЛЬБУД» в особі їх представників підписали Меморандум про співробітництво щодо розроблення та реалізації концепції публічного управління у галузі будівництва," - йдеться у повідомленні.

 

"Ця концепція дозволить об’єднати і зробити публічною всю дозвільну інформацію в будівництві, створивши єдине публічне джерело актуальної та достовірної інформації — Містобудівний кадастр. У ньому будуть міститися всі дані про будівництво з Державного земельного кадастру, Державного реєстру прав на нерухоме майно, геопросторових даних технічної інвентаризації та обліку об’єктів нерухомого майна, єдиного адресного реєстру. Це зробить діяльність у будівництві прозорішою та простішою, зменшить можливі корупційні ризики та покращить інвестиційний клімат", — сказав заступника міністра з питань будівництва Лев Парцхаладзе перед підписанням Меморандуму.

 

 

Концепція публічного управління міститиме основні принципи впровадження електронного урядування у містобудівну діяльність. За задумом, її реалізація сприятиме:

— удосконаленню процесів управління;

— спрощенню та прискоренню дозвільних процедур у будівництві;

— зменшенню корупційних ризиків;

— покращенню інвестиційного клімату.

 

Згідно з Меморандумом, сторони домовилися співпрацювати у розробленні, публічній презентації, відкритому обговоренні та доопрацюванні Концепції, схваленні її Урядом, а також у роботі над проектами нормативно-правових актів на її виконання.