Хто у Івано-Франківську користується пільгами зі сплати земельного податку в 2018 році?

На наступній сесії міської ради депутати збираються внести зміни до рішення про надання пільг зі сплати земельного податку. Ми ж для вас вирішили розібратися кому ж надали такі пільги.

Отож, на даний момент часу, міська рада своїм рішенням повністю звільнила від сплати земельного податку підприємства, які засновані міської владою, за умови, що частка комунальної власності у них становить 100%. 

 

Також звільнені від податку благодійні організації, громадські правозахисні, культурно-просвітницькі та громадські організації фізкультурно-спортивної спрмованості разом з дитячо-юнацькими спортивними школами.

 

Нічого не платитимуть об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельні кооперативи, будинкові комітети, приватні житлово-експлуатаційні організації, товариства співвласників будинків створені виключно для обслуговування житлового фонду, відповідно до наявних правовстановлюючих документів на землю.

 

Повністю звільнять від сплати податку суб’єктів плати за землю для обслуговування ботанічних садів, дендрологічних парків, парків та скверів комунальної власності, наприклад КП "Центр розвитку міста та рекреації".

 

І звісно ж, не принесуть ні копійки в бюджет органи державної влади та місцевого самоврядування разом з різноманітними силовими відомствами.

 

Сплачуватимуть лишень 50% вищі навчальні заклади нашого міста, незалежно від їх форм власності.

 

На наступній сесії міської ради, депутати планують доповнити список тих, хто повністю звільненний від сплати земельного податку, додавши до нього обслуговуючі кооперативи.