У Франківську підприємства переробної галузі отримають пільги на земельний податок

В Івано-Франківську, вдруге від початку 2017 року вносять зміни до рішення про надання пільг зі сплати земельного податку, яке було прийнято напередодні нового року.

Минулого тижня виконавчий комітет дав згоду для надання пільги зі сплати земельного податку в розмірі 75% промисловим підприємствам переробної галузі, які мають у постійному користуванні земельні ділянки (крім підприємств, що належать до державної та комунальної власності).

 

Відповідний пункт буде внесено до проекту рішення «Про надання пільг зі сплати земельного податку в 2017 році», який міська рада прийняла у грудні. 

 

Попередні зміни до цього документа вносилися депутатами зовсів недавно. На позачерговій сесії, що відбулася 20 січня, міська рада постановила звільнити від сплати земельного податку в розмірі 100% обслуговуючі кооперативи. Раніше, розмір пільг складав 75%.

 

При цьому, всі інші пункти рішення залишаються без змін. Це, зокрема, повне звільнення від сплати земельного податку неприбуткових організацій та державних установ. Крім того, 50% пільг отримають вищі навчальні заклади І-ІV рівня акредитації, незалежно від форми власності.