Івано-Франківську треба 43 млн гривень на капітальні ремонти дахів


У 36 будинках, послуги з управління якими надає комунальне підприємство «Теплий дім», потрібно проводити капітальні ремонти покрівель.

 

Про це повідомила директорка КП «Теплий дім» Наталія Ярощук. За її словами, під час останніх інтенсивних опадів до підприємства надійшли звернення мешканців щодо протікання дахів та забиті системи відведення дощових вод зі 135-ти будинків. А капітальних ремонтів потребують 36 дахів на загальну суму понад 43 млн. грн, пише Західний кур’єр. 

 

«Закон про співвласність у багатоповерхових будинках нас зобов’язує брати згоду від мешканців, – каже Н.Ярощук. – За підписаними протоколами у нас є 16 плоских дахів на 2 млн. 330 тис. грн., де мешканці погодилися взяти участь, щоб виконати для них ці роботи. А також є протоколи на 6 шатрових дахів на 1 млн. 130 тис. грн. Шатрові дахи дуже дорогі. Ми вже прийняли рішення і цього тижня будемо виставляти їх на «Прозорро», щоб можна було здійснити закупівлю і обрати виконавця цих робіт».

 

Серед проблем очільниця «Теплого дому» назвала і те, що інтернет-провайдери, проводячи свої мережі, часто пошкоджують покрівлі.

 

«Інтернет мережі є на кожному будинку. Кожен провайдер проводить свої мережі і дуже часто пошкоджують при цьому дахи. Саме в тих місцях, де заведені кабелі, протікають дахи, коли йдуть сильні зливи», – каже Н.Ярощук.

 

Секретар міської ради Віктор Синишин запропонував зобов’язати усіх провайдерів прокладати мережі у кабельних каналах.

 

«Колись були такі напрацювання. Можливо, варто повернутися до цього питання. Все ж таки, вони отримують гроші від абонентів», – каже В. Синишин.

 

Ярощук відповіла, що підприємство систематично веде з ними роботу, минулого тижня відправили листи всім інтернет-провайдерам для того, щоб вони звернули на це увагу, але впливу на них нема.

 

«На жаль, згідно з законом, ми впливу на них не маємо, – каже директорка «Теплого дому». – Зараз закон захищає ці інтернет мережі, бо це інформаційна безпека. Прийняли такий новий закон».