Яка доля молодіжного кредитування квартир для молодих сімей?

Державне кредитування стало для багатьох сімей рятувальним колом у питанні придбання нової квартири. В період різких валютних коливань декому довелось відмовитись від купівлі бажаних квадратних метрів, проте програма молодіжного кредитування допомогла не одній сотні сімей покращити житлові умови навіть в період кризи.

Аналітичний центр “Благо" дослідив обсяги роботи фонду сприяння молодіжному житловому будівництву за попередні роки та плани на 2017 рік.

 

 

З часу заснування і до сьогодні уже понад 37 тисяч українських сімей покращили житлові умови, а в Івано-Франківській області їх кількість становить 1335. У 2016 році в області на реалізацію державних програм було виділено 7,5 млн. гривень. З цих коштів 4,6 млн. гривень спрямовані на надання 11 пільгових кредитів та придбання 740,6 м2 житла сім’ям учасників АТО, а також на суму 2,9 млн. надано кредити для 7 молодих сімей, які змогли купити квартири в Івано-Франківську загальною площею 432,20 м2.

 

 

На 2017 рік уряд виділив з державного бюджету кошти у сумі 28 млн. грн. на збільшення статутного капіталу Держмолодьжитла. Для підтримки програми в області на цей рік передбачена сума у обсязі 9 млн. грн. Планується надати до 24 пільгових кредити та придбати 1,4 тис м2 для молодих сімей з числа учасників АТО у 2 акредитованих житлових об’єктах. Йдеться про 5 будинків у мікрорайоні “Паркова алея”.